Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@mikadothemes.com wilmer2@mikadothemes.com
Image Alt

Structuri Metalice

Domuri geodezice pe structuri metalice

Despre Domuri

Domurile cu structura metalica pot fi impartite dupa dimensiuni in 2 categorii:
  • Intre 3,00m si 10.00m cum ar fi: sere, mini-case, casuţe de gradina, camping, chioscuri, adăposturi, garaje, foisoare sau chiar casuţe în copac, ce în mod uzual nu necesită autorizaţie de construcţie şi fundaţie standard de beton ranforsat, putând amplasate direct pe pământ, pe elemente tip borduri sau pe piloni. Un avantaj f important al acestor domuri este faptul ca pot montate si demontate in functie de anotimp, locatie, utilitate.

 

  • Intre 8-30m diametru in cazul unor spatii cu un climat controlat ce pot deveni gradini luxuriante, si oaze cu bazine de apa sau de spatii agrement , zone pentru expozitii/targuri/concerte si de ce nu zone pentru o protectie sanitara controlata cu legaturi pe suruburi cu montare uşoară şi rapidă deasemeni amplasate pe  fundaţii standard de beton ranforsat, putând amplasate direct pe pământ, pe elemente tip borduri sau pe piloni.

Domurile Biosphere

Sunt domuri cu diametre intre 3,00m si 10.00m, pe structura de metal, cu membrana transparenta de grosimi diferite, avand acces printr-o deschizatura cu femoar sau o usa. Ventilatia in acest spatiu se face prin ochuri prevazute cu plase antiinsecte, pozitionate pe directia N-S . Au rezistenţă foarte mare la vânturi şi încărcări mari de zăpadă, ca eficienţă fiind mult superioare faţă de cele clasice.
Aplicatii uzuale: sere calde 24/7 ce pot fi folosite tot anul, locuri joaca şi relaxare chiar si pentru gradinite sau scoli.

Domuri cu destinatie de locuit – Nature house

Sunt domuri tip casute de gradină, căbănuţe, cu diametre de 6,00m si 10.00m  ce se pot achizitiona in variantele:

Nature house summer  –   domuri ce pot fi folosite 6 luni pe an, ptr temperaturi exterioare peste 10 grade,

Aplicatii uzuale: corturi de gradina, camping, mini-magazine

sau spatii de cazare,garaje, acoperit piscine exterioare, Sali tenis, yoga, fittnes, spatii joaca

Nature house winter domuri ce pot fi folosite tot anul, ce asigura confortul interior si la temperaturi exterioare pana la -10 grade

Aplicatii uzuale: spatii de cazare la munte sau/si in padure, mini-case ce pot fi folosite cu succes ca şi locuinţe private de durată, etc

 

Caracteristicile domurilor: Nature house summer

–          suprafata vitrata din poliplan clar (ca si sticla):

o        ptr. Nature house summer  – simplu strat

o        ptr Nature house winter – dublu strat cu aer in centru

o        obs: ptr Nature house winter – se pot pune un numar restrâns de luminatoare şi ferestre cu suprafaţa vitrată descrisa mai sus;

–          sistem de ventilatie baza-top prin deschizaturi in membrana dotate cu plase antiinsectece ce se pot rula la exterior

–          baza domului este placată cu polistiren extrudat de 5cm grosime, peste care se poate pune dusumea din lemn sau parchet

–        majoritatea sunt gandite să poatã incorpora un spatiu de mansarda la o inaltime de 2.3 m destul de spatios pentru dormit

 

Ce este mansarda pentru dormit ? Este o etajare partiala care nu are o înălţime propice pentru a sta în picioare, dar unde se poate dormi confortabil, mai in siguranta decât intr-un pat supraetajat.

Domurile 10-30m – Mundus

Domurile Mundus sunt structuri metalice de dimensiuni medii si mari in care datorita unui mediu moderat controlat pot satisface o multitudine de sarcini fiind cele mai versatile si cameleonice structuri.

 

Ele pot creea si reecrea orice lume zamislita de imaginatia omeneasca. Nu o sa fac decat sa deschid cutia Pandorei reliefand cateva sugesti ce ma ispites si pe mine:

-Domul tip savana luxurianta(vegetatie tropicala cu pomi incarcati de roade tot timpul anului cu animale si pasari dar si insule de contemplare

-Domul wather park(in care ai putea sa te bucuri de apa tot tipul anului)

-Salba de domuri reprezentand nivele de evolutie cronologica in care vizitatorii pot aprofunda trairiile acelor vremuri  putand sa se integreze in ,,comunitatile”  existente traind alaturi de ei si participand la sarcinile si obiceiurile  comunitatii dobandind abilitati si statuturi speciale.

-Domul somnului (o mie  de variante in care zeul somnului sa te ademeneasca pe taramul lui , presarate ici colo cu scene ce par sa fie vise )

-Domul holospatiu  in care datorita formei permite proiectarea unei imagini 3D cu care sa vizitezi locuri diferite in timp si spatiu  fiind inbiat olfactiv si tactil de stimuli preexistenti.

-Domul imaginilor virtuale in care un grup de oameni se intalnesc intr-un spatiu ce virtual ia alta forma putand sa experimenteze diverse trairi.

 

Echipa Cupola Valenii de Munte, ofera servicii de consultanta in alegerea tipului de dom corespunzator nevoilor dvs precum si executia pe etape a intregii sau partiala.

Ne dorim realizarea unor kit-uri standard la preturi accesibile, montajul acesora fiind realizat de catre beneficiar in baza unei brosuri cu intructiuni de montaj .

Deasemeni, echipa noastra poate asigura la cerera clientului servicii complete Proiectare, fundatie (un e neeaparat necesara), platforma de montaj, structura de rezistenta, invelitoare, geamuri, usi, izolatii interioare , surse de incalzire…