Domurile sunt constructii cu forma sferica impartita triangular. Mai pe înțelesul tuturor o jumatate minge de fotbal in care pentagoanele si hexagoanele de pe ea se impart in triunghiuri echilaterale. Casa Dom poate avea orice deschidere(cel mai mare fiind de 680m diametru) si orice destinatie (casa locuit, show-room, restaurant, stadioane, spatii concerte, festivaluri, solarii) nefiind nevoie de sustinere decat perimetral facand din aceasta cauza folosirea unei cantitati mai mici cu 40% de materiale decat la o casa obișnuita.
Senzatia de libertate, placerea si avantajele mari de a locui intr-o asemenea casa, modelata in cea mai ancestrala forma ambientala, dar gandita pentru mileniul III nu pot fi comparate cu altceva.
Domul geodezic este fundația tuturor construcțiilor. Clădirile noastre tip dom geodezic se bazează pe bine-cunoscuta tehnologie de construcții modulare care ne permite să construim ușor, rapid și ieftin.
Există 5 motive principale pentru a trăi într-o casă cu dom geodezic:
- Economie de energie;
- Eficiența costurilor;
- Fiabilitate;
- Diverse oportunități de design interior;
- Aspect exterior neobișnuit.
Construiește o casă dom și pășește în viitorul tău echilibrat.
Domurile noastre sunt ușor de construit, proiectate în mod unic și extrem de eficiente din punct de vedere energetic, oferind în același timp cea mai bună valoare a locuinței din jur.
Credem ca putem produce și trăi într-o casă, provocând un impact considerabil mai puțin negativ asupra acestui Pământ. Vom continua să schimbăm și să modificăm sistemul nostru de construcție a cupolei având în vedere acest lucru.
Domurile geodezice prezinta o serie de avantaje constructive, deosebit de importante:
- Aerisite
Beneficiaza de aerisire optima in interiorul domului pentru a evita condensul,mucegaiul si alte probleme care ar putea aparea din
cauza umiditatii.
- Aerodinamice
Forma aerodinamica a domului nu impiedica curentii de aer si astfel nu creeaza presiune pe diferite zone,lucru care ar putea duce la deteriorarea exteriorului cupolei.
- Economice
Economisesc materiale datorita designului si a proiectarii profesionale.Pentru acoperirea unui spatiu cu acest tip de domuri,se folosesc cu 30 % mai putine materiale fata de acoperirea aceluiasi spatiu cu o constructie dreptunghiulara.
- Rezistente
Este cea mai robusta si eficienta structura din punct de vedere energetic. Structura geodezica nu necesita pereti de susținere interiori sau exteriori. Greutatea este distribuita uniform peste nodurile domului.
Pret competitiv in raport cu firmele din afara tarii, garantie, precum si instalare rapida.


Istoria domurilor
De-a lungul istoriei omul a experimentat continuu, cu desene, materiale si tot felul de incercari practice, în vederea atingerii obiectivului de a face … MAI MULT cu MAI PUTIN !
Arhitectul american Richard Buckminster Fuller și-a dedicat viața investigării a ceea ce poate face o persoană pentru binele societății și al omenirii. A început o revoluție în inginerie prin dezvoltarea unui dom geodezic cu proprietăți ideale, combinând eficiența energetică cu designul și fiabilitatea.
Nici un om din istoria recenta a umanitatii nu a facut mai mult pentru a avansa acest obiectiv decât R. Buckminster Fuller, filozof, matematician, inginer, istoric, poet şi inventator al DOMULUI GEODEZIC – R. Buckminster Fuller.
Cupolele geodezice de astăzi, inventate de domnul Fuller în 1949, sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind cel mai eficient sistem de constructii cunoscute de om pana in prezent. Cupolele sunt calote sferice de tip geodezic. O sfera geodezica este un aranjament de poligoane care aproximeaza o sfera perfect rotunda. Toate suprafetele de mari dimensiuni, cum sunt stadioanele spre exemplu, sunt acoperite cu structuri de tip geoadezic.


Cupole Geodezice
Cea mai larga utilizare a structurii geodezice sunt cupolele geodezice sau domurile geodezice.In cazul domurilor geodezice folosite ca locuinta, numarul avantajelor este coplesitor fata de cel al dezavantajelor care ar fi in numar de ….1. Si anume… obisnuinta oamenilor de a locui in spatii rectangulare ii face reticenti fata de alte forme constructive, mai ales cele rotunde. Complet gresit! Locuintele de forma circulara, datorita proprietatilor extraordinare, au fost folosite din cele mai vechi timpuri, inca din epoca mezolitica (10.000 i.Hr.) pana in prezent, de la ecuator pana lapoli, pe toate meridianele