Quick contact info

Introducing a truly professional WordPress theme built to last! We developed Wilmër for all construction & architecture sites.

icon_widget_image Monday-Friday: 9am to 5pm; Satuday: 10ap to 2pm icon_widget_image 7300-7398 Colonial Rd, Brooklyn, NY 11209, USA icon_widget_image + (123) 1234-567-8900 + (123) 1234-567-8901 icon_widget_image wilmer@mikadothemes.com wilmer2@mikadothemes.com
Image Alt

Despre noi

Despre noi, Despre Domuri, Istoria Domurilor

Despre Domuri

Cu o aparenta exterioara miniona,dar cu un spatiu generos in interior,domurile in sistem Natural Spaces Domes si-au dovedit in timp, mai mult decat orice, rezistenta extraordinara, fiabilitatea in timp si utilitatea, dar in acelasi timp nu face compromisuri la stil si eleganta.
Senzatia de libertate, placerea si avantajele mari de a locui intr-o asemenea casa, modelata in cea mai ancestrala forma ambientala, dar gandita pentru mileniu III nu pot fi comparate cu altceva.

 

Domurile sunt constructii cu forma sferica impartita triangular. Mai pe inteles tuturor o jumatate minge de fotbal in care pentagoanele si hexagoanele de pe ea se impart in triunghiuri echilaterale. Casa Dom poate avea orice deschidere(cel mai mare fiind de 680m diametru) si orice destinatie ( casa locuit , show-room, restaurant, stadioane ,spatii pt concerte , solarii) nefiind nevoie de sustinere decat perimetral facand din aceasta cauza folosirea unei cantitati ma mici cu 40% de materiale decat la o casa obisnuita

 

Despre Firma

S.C. CUPOLA VALENII DE MUNTE SRL oferă toată gama de produse şi servicii pentru construirea unui dom geodezic pornind de la planificare, proiectare, fundaţie şi până la finisare interioară. Domurile geodezice pe care le executăm sunt în sistem Natural Spaces Domes® Echipa SC Pilastru Construct S.R.L, este una tânără, profesionistă, condusă de inginer Alex Dinulescu, un constructor cu o gândire deschisă la nou, cu un bagaj de cunoştinţe vaste şi unul dintre puţinii specialiştii din lumea cu specializare în construcţia domurilor geodezice.

Despre Alex

Alexandru Dinulescu,proiectantul domului geodezic,este un inginer respectat si un familist convins.

Istoria domurilor

 

De-a lungul istoriei omul a experimentat continuu, cu desene, materiale si tot felul de incercaripractice, în vederea atingerii obiectivului de a face … MAI MULT cu MAI PUTIN !
Nici un om din istoria recenta a umanitatii nu a facut mai mult pentru a avansa acest obiectivdecât R. Buckminster Fuller, filozof, matematician, inginer, istoric, poet şi inventator al DOMULUI GEODEZIC – R. Buckminster Fuller.
Cupolele geodezice de astăzi, inventate de domnul Fuller în 1949, sunt recunoscute la nivelmondial ca fiind cel mai eficient sistem de constructii cunoscute de om pana in prezent. Cupolelesunt calote sferice de tip geodezic. O sfera geodezica este un aranjament de poligoane careaproximeaza o sfera perfect rotunda.Toate suprafetele de mari dimensiuni, cum sunt stadioanele spre exemplu, sunt acoperite custructuri de tip geoadezic.
Cupole Geodezice
Cea mai larga utilizare a structurii geodezice sunt cupolele geodezice sau domurile geodezice.In cazul domurilor geodezice folosite ca locuinta, numarul avantajelor este coplesitor fata de celal dezavantajelor care ar fi in numar de ….1. Si anume… obisnuinta oamenilor de a locui in spatiirectangulare ii face reticenti fata de alte forme constructive, mai ales cele rotunde. Completgresit! Locuintele de forma circulara, datorita proprietatilor extraordinare, au fost folosite din celemai vechi timpuri, inca din epoca mezolitica (10.000 i.Hr.) pana in prezent, de la ecuator pana lapoli, pe toate meridianele